Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

"Wil je ondernemen? Ga er gewoon voor"

Fabrice - Zaakvoerder webmarketingbedrijf
Fabrice heeft een webmarketingbedrijf in Charleroi. Als het gaat over werknemers zet hij eerst in op het opbouwen van vertrouwen binnen zijn team, en daarna op zelfstandigheid. Onderaan de pagina lees je de transcriptie van Fabrice’ video.

Een van de enge dingen aan mensen aanwerven, is dat je ze dan ook moet managen. Dat is niet eenvoudig. Een berekend risico, maar een risico niettemin. Als je voor het eerst iemand aanneemt, dan weet je niet goed welke richting je uit moet en wat je te wachten staat. Ik probeer een bedrijf op te bouwen waarin mensen primeren boven financiële prestaties. Zo kan ik eerst inzetten op het vertrouwen binnen mijn team, en daarna op hun zelfstandigheid.

Een website zoals ikwilaanwerven.be is een website die ik in mijn begindagen ook wel had gewenst. Waarom? Omdat je in het begin met zoveel vragen zit, en dan ga je alles lezen wat je er op het internet over vindt. Al die informatie op één plek terugvinden, dat is belangrijk. Dat is een uitstekend hulpmiddel, en betrouwbare hulpmiddelen ontbreken tegenwoordig toch wel in het ondernemingsleven. Getuigenissen van anderen zijn interessant omdat je dan ziet hoe andere ondernemers het gedaan hebben. Zo weet je dat je niet alleen bent. Je kunt ervaringen uitwisselen, een ondernemingscultuur opbouwen. Zo krijg je een synergie in het bedrijf, die voor mij ongelofelijk is. Het is een superervaring, een geweldig menselijk avontuur.
Een goede raad voor al wie een onderneming wilt uitbouwen: ga er gewoon voor.